هر آینه سال 1959 قهرمان رقص نوپای چاچا بوده و بایدهنر رقصیدن شو هم به دیگران نشون بده .
شهرزاد میرقلی خان
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
شهرزاد میرقلی خان |
|
خانم میرقلی خان پس از بازگشت به ایران به عنوان مدیر روابط بین الملل پرس تی وی منصوب شد. وی اکنون مدیر IT پرس تی وی می باشد.
شهرزاد میرقلی خان شهروند ایرانی است که به اتهام دست داشتن در صدور غیرقانونی تجهیزات نظامی از جمله ۳۰۰۰ دوربین دید در شب در سال ۲۰۰۷ بازداشت شد.[۱] او در ۷ اوت ۲۰۱۲ از زندانی در ایالات متحدهٔ آمریکا آزاد شد.
خانواده
وی همسر سابق محمود سیف و مادر دو دختر دوقلو است. محمود سیف رییس شرکت تهران فناور در خیابان کریمخان است. شهرزاد که همسر دوم وی بوده است و خود نیز پیشتر یک بار ازدواج کرده بود، به دلیل مشارکت با سیف دستگیر شده است. مادر او، بلقیس روشن (متولد ۱۳۳۴ در تهران)، زبانشناس و مدیر گروه زبانشناسی دانشگاه پیام نور است..[۲][۳] پدر وی هم پیشتر در جنگهای نامنظم همرزم مصطفی چمران بوده است.
علت دستگیری
اتهام او تلاش برای خرید و ارسال سه هزار دوربین دید در شب به ایران بود که با قوانین ایالات متحده راجع به تحریم تسلیحاتی ایران مغایرت داشت.[۴] شهرزاد پیش از نیز این یکبار به همین اتهام در دادگاههای اتریش محاکمه و پس از صدور حکم ۵۲ روز حبس آزاد شده بود. علت اصلی دستگیری شهرزاد مشارکت در خرید چند صد دوربین دید در شب بود که با همکاری شوهر سابقش محمود سیف انجام شده بود. دولت آمریکا نام شهرزاد میر قلی خان و همسرش را در فهرست تروریستهای تحت تعقیب قرار داده و در دو مرحله دو حکم حبس متناقض برای خانم میر قلی خانی صادر کرد. خانم میر قلی خان که خود به تنهایی در دادگاه از اتهام خود دفاع میکرد و برای این کار وکیلی استخدام نکرده بود در ماه آوریل در دادگاه مورد محاکمه قرار گرفته و محکوم شناخته شد.
وضعیت در زندان
وی ادعاهایی در مورد بدرفتاری با او در زندان داشته که اثبات نشدهاند.
ارتباط با خانواده
شهرزاد میر قلی خان از زمان بازداشت از داشتن فرصت ملاقات با خانوادهٔ خود محروم بود و والدین وی هم نتوانستند با سفر به آمریکا با وی ملاقات کنند. در سال ۱۳۹۰، دولت آمریکا برای خانواده شهرزاد میرقلی خان به منظور سفر به این کشور روادید صادر کرد. در نتیجه پیگیریهای انجام شده توسط وزارت خارجه ایران، سفارت آمریکا در عمان اعلام آمادگی کرد که با مادر شهرزاد میرقلی خان زن ایرانی زندانی در آمریکا به منظور اعطای روادید برای سفر به آمریکا مصاحبه کند و پس از انجام این مصاحبه، دولت آمریکا برای خانواده میرقلی خان به منظور سفر به آمریکا روادید صادر کرد.
آزادی از زندان
آزادی شهرزاد میرقلی خان ظاهراً پس از گزارش خبری PressTV در مورد وضعیت زندان او و با وساطت دولت عمان صورت گرفته است که پیش از این نیز در ماجرای بازداشت سه شهروند آمریکایی در ایران میانجیگری کرده بود. شهرزاد میرقلی خان هنگام ورود به مسقط، پایتخت عمان، مورد استقبال اعضای خانواده خود قرار گرفت که به همین منظور به این کشور سفر کرده بودند. به گفته خبرگزاری دولتی عمان، یک سخنگوی امور خارجه این کشور از دولت آمریکا برای آزادی خانم میرقلی خان تشکر کرده و گفته است: "این عمل انسان دوستانه برای منافع هر دو کشور سودمند خواهد بود و به آرامش در منطقه کمک خواهد کرد."[۵]
فشارها برای آزادی میرقلی خان
محکومیت و حبس شهرزاد میرقلی خان واکنش تند مقامات جمهوری اسلامی، از جمله محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، و برخی رسانههای این کشور را به دنبال داشت که اتهامات علیه این زن ایرانی را ساختگی دانسته و از بدرفتاری با او در زندان خبر میدادند.[۶] در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۰، انجمنهای اسلامی دانشجویان برخی از دانشگاههای استانهای تهران و البرز بیانیهای را خطاب به قوهٔ قضاییه در رابطه با شهرزاد میر قلی خان خواندند.
میر قلیخان گفت: "دولت امریکا برای انجام کاری مربوط به امور دولتی از من دعوت کرد... آنان حتی برای من بلیط گرفتند ولی در فرودگاه به من دستبند زدند و زندانیام کردند و به هر شکل ممکن به شکنجه من پرداختند."
میر قلیخان که در زمان دستگیری تنها ۲۶ سال داشت، با اینکه مادر دو کودک است، از سه سال پیش تا کنون در زندان امریکا به سر میبرد.
امریکا مدعی است که همسر سابق او، محمود سیف، سعی در صادرات عینکهای دید در شب از اتریش به ایران را داشته است، و این درحالی است که شهرزاد در غیاب او بازداشت و از سوی دادگاه فدرال فلوریدا محکوم به پنج سال زندان شد.
دو دختر شهرزاد میر قلیخان پیش از آزادی سارا امیلی شورد که به اتهام ورود غیرقانونی به خاک ایران و جاسوسی در بازداشت بود، با وی دیدار کرده بودند.
پرس تیوی با این ایرانی زندانی در امریکا مصاحبهای اختصاصی انجام داد که درادامه آمده است:
در مورد شرایط خود در زندان بگویید؟
شرایط وحشتناک است. وحشتناک. خیلی دلم میخواهد همه دنیا میتوانست به چشم خود ببیند که شرایط در زندان فدرال امریکا چگونه است. زندانهای ایالتی امریکا مثل همه چیز دیگر این کشور به ظاهر و در نگاهی سطحی، خوب به نظر میرسد ولی وقتی از درون به آن نگریسته شود، به زبالهدانی بیش نمیماند.
زندانهای دولتی امریکا و ایران را از دو بعد میتوان با هم مقایسه کرد. امروز در قرن بیست و یکم کشور تازه تاسیس امریکا، ایران را کشوری جهان سومی میداند. با این نگاه کسی انتظار ندارد شرایط و امکانات زندانهای ایران خوب باشد. دولت ایران هم تاکنون نگفته است که شرایط زندانهای ما از نظر حقوق بشر بهترین در دنیا است.
چه مدت است که زندانی هستید و در کدام زندان؟
آنان حتی برای انتقال من و همبندانم، از راهرویی زیر زمینی استفاده کردند که روی آفتاب را نبینیم. پس از آن در زمان محاکمه من را به زندان منطقهای منتقل کردند. در مورد زندان فدرال به جرأت میگویم که مثل سطل زباله است. در جریان محاکمه به زندان ایالتی منتقل شدم. این زندان هم کثافت محض است. در آن مدت، ماموران زندان با من به طور وحشتناکی بدرفتاری کردند. به خصوص افراد رتبهبالا، با درجه سروان، ستوان و همچنین نگهبانان بزرگترین دشمنان من بودند. سپس چند ماه پس از محکوم شدنم، به اینجا یعنی انستیتوی اصلاحی فدرال در دنبری منتقل شدم. شرایط اینجا در مقایسه با زندان میامی کمی بهتر است ولی آخر هر روز به سلولم که همان مزبله است، برمیگردم.
تعدادی از شهروندان امریکایی در ایران زندانی هستند. سارا شورد به تازگی از سوی مقامات ایرانی آزاد شده است. شنیدهایم پس از آزادی شورد شرایط شما بدتر شده است. وضعیت شما اکنون چگونه است؟
حالا پس از آزادی سارا شورد و نامههایی که به رئیس جمهور ایران نوشتهام، متوجه شدهاند که من ساکت نخواهم ماند و خانوادهام در ایران برای حمایت از من اقدام خواهند کرد.
در سه چهار ماه گذشته نامههای زیادی به رئیس جمهور احمدی نژاد نوشتهام و ضمن آگاه کردن او در مورد شرایطم، خواستار اقدام برای احقاق حقم و حمایت شدم. از ایشان خواستهام در دادگاههای بینالمللی طرح شکایت کنند زیرا در امریکا عدالتی وجود ندارد.
پس از آزادی سارا شورد، رسانههای امریکا و جهان میخواهند حقیقت را بگویند ولی دولت این کشور اجازه نمیدهد. سانسور دولت امریکا، همه جا را فرا گرفته و آنان برای این کار از عبارت حفظ امنیت ملی سوء استفاده میکنند.
پس از بازگشت سارا به امریکا آنان خواستار دسترسی به همه مدارک قانونی و اسناد من شدند و تحقیق درباره پرونده من را آغاز کردند.
فرزندانم در ایران با سارا دیدار کردند. وی زمانی که به امریکا آمد، نامهای از فرزندانم به همراه آورد که چیزی از آن در جایی منعکس نشد. من هم از محتوای آن چیزی نمیدانم و اطلاع ندارم که آیا وی درباره من با رئیس جمهور اوباما صحبت کرده است یا خیر؟
آنان به همه نامههایم به آقای احمدینژاد دست پیدا کردند. وقتی بعد از شش روز بازگردانده شدم، متوجه شدم که حدسم در این مورد درست بوده است. با مراجعه به افسر زندان، کاغذها و مدارکم را از وی پس گرفتم. گرفتن مدارک و اسناد قانونی من برخلاف قوانین این کشور است. مطمئن هستم که پس از کپی کردن این کاغذها، به دنبال راهی برای نابود کردن اسناد بودند.
من شاهدی زنده هستم که درباره این حقایق برای عموم صحبت میکنم و آنان میخواهند با قطع ارتباطم با دنیای خارج مانع شنیده شدن صدایم در دنیای خارج شوند. آنان این را دوست ندارند و باید مرا از بین ببرند. آنان باید ارتباط من و دنیا را قطع کنند تا هیچکس صدایم را نشنود. آنان به کارهای شیطانی خود ادامه میدهند که همچنان ابرقدرت باقی بمانند.
پس از برگشتن سارا شورد به امریکا همه رسانههای آن کشور با وی مصاحبه کردند و از رفتاری که در ایران با وی شده بود پرسیدند...
دیدید که سارا چطور در برنامههای تلویزیونی با چه ترسی درباره مدت زندانی بودن خود در ایران صحبت میکرد؟
من در شرایطی به سر میبرم که نفر بغل دستیام به ایدز مبتلا است. من باید با این افراد غذا بخورم. من در شرایطی زندگی میکنم که هر بیماری تصور کنید در آن وجود دارد. من مطمئن هستم شرایط سارا شورد از من بهتر بوده است.
اول این که سارا قانون ایران را شکسته بود. ولی من خلافی نکردهام. آنان از مرز ایران عبور کرده بودند ولی من به دعوت دولت امریکا برای کار به این کشور آمدم. آنان برای من بلیط فرستادند. آنان از فرودگاه مرا به خاک جهنمی امریکا آوردند. آنان به من دستبند زدند، به زندان انتقال دادند و به هر روش ممکن بهخصوص از نظر روانی شکنجه کردند. آنان مرا به شدت شکنجه کردند که حاضر شوم برایشان نقش جاسوس را بازی کنم و همسر سابقم را تحویلشان دهم.
پیام من به امریکا این است. ببخشید شما ابر قدرت جهانید. شما همه جای دنیا جاسوس دارید و به گمان خود بر جهان حکمرانی میکنید. حالا همسر سابق مرا میخواهید... خوب بروید و او را بگیرید. شما چقدر بیچاره هستید که یک مادر بدون سرپرست ۲۹ ساله را اسیر کردهاید که یک مرد ایرانی را به چنگ آورید. شرمتان باد.
اما در مورد سارا بگویم. آنان برای تفریح و گشت و گذار رفته بودند. من اینجا سؤالی از دولت امریکا دارم. اگر قرار بود من در کانادا به گردش بروم و به اشتباه وارد خاک امریکا میشدم شما چه اقدامی علیه من میکردید؟ چه اتهاماتی به من میزدید؟ اولین چیزی که میگفتید این بود که من با یک گروه تروریستی در ارتباطم. بعد میگفتید جاسوس ایرانم و بعد باقی قصه را میساختید.
آیا از عواقب این که با ما مصاحبه میکنید و نظراتتان پخش میشود، نگران نیستید؟
البته. ولی من فقط میخواهم همه دنیا صرفنظر از آنچه دولت امریکا میگوید، حقیقت را بشنوند و بدانند. من اینجا در زندان هستم. من با اراده خودم و آگاهی کامل میخواهم دنیا حقیقت را درباره امریکا بداند. دیگر به آنچه آنان میخواهند سرم بیاورند، اهمیت نمیدهم. زیرا اگر آبهای اقیانوسهای دنیا مرکب شود برای نوشتن آنچه اینجا با من کردهاند کافی نیست. من میخواهم حقیقت آشکار شود. میخواهم پرس تیوی به تماس گرفتن با من ادامه دهد تا همه چیز را به شما بگویم و بگذارم همه سیاستمداران به جریان من بپردازند.
من برای سارا شورد پیامی دارم. میخواهم بگویم که خانم... بدان که شرایط تو در ایران خیلی بهتر از من بوده است. من در سلولی به اندازه یک قبر زندانی بودم که مجبور بودم شاهد روابط کثیف زندانیان همجنسگرا باشم. شنبه گذشته آنان ناگهان به سلولم آمدند و پس از زدن دستبند، مرا به واحد اقامتی ویژه (HSU) که محل نگهداری زندانیان بسیار خطرناک است منتقل کردند.
این برنامه از اول کار چنین بوده است. رژیم شیطانی امریکا میخواست شوهر سابقم را دستگیر کند به همین علت تصمیم گرفتند من را به این کشور دعوت کنند، به زندان بیندازند و بعد از من جاسوسی بسازند که شوهرش را بر خلاف منافع ایران به امریکا تحویل دهد. ولی آنان به این نتیجه رسیدند که کاری نمیتوانند از پیش ببرند.
من ۱۹ دسامبر ۲۰۰۷ (۲۸ آذر ۱۳۸۶) در فرودگاه میامی دستگیر و به کمپ زندان فدرال میامی منتقل شدم که مکانی وحشتناک و پر از افراد شرور است. من سه سال را در این زندان گذراندم. کل پرونده دولت امریکا علیه من جعلی و ساختگی است. ما در اصل گروگانهای آنان هستیم. من ۱۸ ماه تا زمان محاکمهام در این مکان و در ساختمانی بودم که هیچ وقت رنگ آفتاب را نمیدیدم. امریکاییها زمان انتقال زندانیان به دادگاه، آنان را مانند بردهها به زنجیر میکشیدند.